Bir önceki “Evde İngilizce Öğrenilir mi? 5 Adımda Evde İngilizce!” yazımda, sizler için ev ortamında kendinize nasıl bir yol haritası hazırlayacağınızdan bahsetmiştim. Bu yazımda, sizlere bu dil öğrenme maceranızda yardım edeceğini düşündüğüm En İyi Ücretsiz Dil Öğrenme Uygulamaları listesini hazırladım. Yazımı, sadece İngilizce ile sınırlandırmak istemiyorum. Biraz sonra bahsedeceğim uygulamaların neredeyse hepsini deneyimledim. Baızlarını duymuş, görmüş veya kullanmış olabilirsiniz. Sadece İngilizce öğrenmek için değil, bahsedeceğim uygulamaların da yardımıyla, birçok farklı dili evde kendi imkanlarınızla öğrenebilirsiniz. Size bir önceki yazımda bahsettiğim gibi, dil öğrenmek kişinin kendisinde biten bir süreçtir. Siz öğrenmek için can atar ve buna vakit ayırırsanız, belirli bir süre sonra emeğinizin karşılığını göreceksinizdir.
En İyi Ücretsiz Dil Öğrenme Uygulamaları Neler?
Dil öğrenmek için artık fiziki bir kuruma ihtiyacınız kalmadı. İnternet, her alanda olduğu gibi, eğitim alanında da büyük imkanlar sunuyor. İnsanlar istedikleri dili, eğitimi ya da kursu internetten alabilme imkanına sahipler artık. Bahsedeceğim uygulamaların hem ücretsiz hem de ücretli sürümleri bulunmakta. Sizlere “1 saate A1 İngilizcesi!” sloganını kullanan ya da dört-beş bin tl verdiğiniz eğitim kurumlarına ihtiyacınız olmadığını söylüyorum. İhtiyacınız olanlar, internet bağlantısı, defter, kalem ve bu yolda her zaman yanınızda olması gereken şey, azminiz!
1- Busu
Busu benim de Almanca öğrenmek için kullandığım, hem ücretli hem de ücretsiz versiyonları olan bir dil eğitimi uygulaması. Uygulama çok geniş bir dil yelpazesine sahip. İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca gibi Avrupa dillerini öğrenmek isteyenler için bence çok başarılı bir uygulama. Busu, size ücretli versyionunu aldığınız takirde McGraw-Hill (McGraw-Hill Education)’den öğrendiğiniz dile dair bir sertifika alma imkanı da sağlıyor. Bu sertifikalar sırayla her dil için A-1 A-2 B-1 B-2 olarak ilerliyor. Bunun yanı sıra, size öğrendiğiniz dilin kültürü hakkında da bazı ipuçları da sunmakta. Öğrendiğiniz dilin dil bilgisini, kelime bilgisini, aksan bilgisini ve kültürel aktiviteler gibi bilgilerini de öğrenebilirsiniz.
Uygulamanın resmi sitesine gitmek için tıklayınız.
2- Discord
İyi bir online oyuncu olan kişiler şuan şaşırmıştır. Discord, esasında online oyun oynayanların ya da oyun aleminde sohbet etmek isteyenler için yapılmış uygulama. Aslında, uygulamaydı desek daha doğru olur. Discord, şuan dünya çapında dev bir chat(sohbet) uygulamasına dönüşmüş durumda. Tek yapmanız gereken, bir kullanıcı adı alıp kanallara girmek. Bu kanallar öyle rastgele bulunan bir şeyler değiller. Özellikle internette öğrendiğiniz dili öğrenen insanların konuşma kanalları var mı önce buna bakmalısınız. Bu kanalların, davet linkleri internette bulunabilir. Ben, iki İngilizce. İki Almanca ve bir Fransızca kanalına(Hiç bilmiyorum bu dili ama dinlemek çok hoşuma gidiyor.) üyeyim. Sizlere tavsiyem, öğrendiğiniz dilde belirli bir seviyeye gelmeden bu kanallara girmemeniz. Diğer türlü, benim Fransızca kanalında olduğum gibi, bütün konuşulanlara Fransız kalırsınız.
Uygulamanın resmi sitesine gitmek için tıklayınız.
3- Cambly
Hayır akradaşlar Cambly bu yazıya sponsor felan olmadı. Evet, ben de sıkıldım her Youtube videosunda “Bu videoya sponsor olan Cambly’i size tanıtmak istiyorum.” Cümlesini duymaktan ama atalarımızın sözü olan “Yiğidi öldür, hakkını yeme.” Sözüne istinaden bu listeye koyuyorum. Cambly, dünya çapından online olarak o dili konuşan bir öğretmen ile İngilizce öğrenmenize yardım eden bir uygulama. Uygulama sadece ücretli çalışmakta. Ücreti ödedikten sonra, sizlere belirtilen aralıklarla uygulamaya girerek, istediğiniz hoca ile pratik yapmaya başlayabilirsiniz. Bu uygulamayı da kullanabilmek için dil de belirli bir seviyeye gelmiş olmanız gerekiyor. Bu uygulama size İngilizce öğretmez, pratik yaptırır. Her videoda “İngilizce öğrenmek isteyenler gelsin.” Diyorlar, ama henüz dil bilgisi ve kelime bilgisi olmadan neyi konuşarak öğreniyorsunuz? Sizlere yukarıda söylemiş olduğum Discord uygulamasını verimli bir şekilde kullanabilirseniz, kendinize ücretsiz bir Cambly uygulaması yapmış olursunuz. “ama orada öğretmenler var.” Diyebilirsiniz. Buradan Almanca öğrenmem için Discord üzerinden bana yardım eden Arthur’a teşekkür etmek istiyorum. Biraz girişken ve arkadaş edinmeyi seviyorsanız, kendinize Discord üzerinden ücretsiz bir hoca bile ayarlayabilirsiniz.
Uygulamanın resmi sitesine gitmek için tıklayınız.
4- Duolingo
Duolingo, Busuu ile yarışta olan bir uygulama. Duolingo’nun 2000 kurum tarafından kabul edilen, bir saat süren bir seviye testi de bulunmakta. Busu gibi duolingo da, sizlere hem ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı şekilde hizmet vermekte. Anlamadığım bir şekilde Duolingo kullananlar Busuu için, busuu kullananlar da Duolingo için pek iyi şeyler söylemiyorlar. Sanırım herkes parasını ödediği şey iyi de olsa kötü de olsa savunmak istiyor. Duolingo, çalışma tarzı olarak sizlere ücretli sürümü aldığınızda seviye belirleme testi yapmakta. Bunu yanı sıra, sizler için bir yol haritası hazırlamakta ve artı-eksi yönlerinizi sizlere bir rapor olarak sunmakta. Dediğim gibi, benim gözümde Busu da Duolingo da aynı işlev ve tarz üzerine kurulu. İki uygulamayı da inceleyerek karar vermek tamamen sizlere kalmış. Unutmayın isterseniz ücret vererek artı özelliklerden yararlanabilir, isterseniz de ücretsiz olarak da eğitim alabilirsiniz.
Uygulamanın resmi sitesine gitmek için tıklayınız.
5- Voscreen
Uzun süredir(yıllardır) kullandığım en iyi uygulamalardan birisidir kendisi. “En İyi Ücretsiz Dil Öğrenme Uygulamaları.” Listesinde onun olmaması imkansızdır. Özellikle ücretsiz olması herkes için cezbedici olarak görülüyor. Uygulama, hem eğlenceli hem de öğretici. Uygulamaya girdiğiniz zaman sizlere filmlerden, dizilerden, şov programlarından alınmış kısa kısa videolar gösteriyor. Videoları izledikten sonra, söylenen cümlenin ne olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Bu uygulamayı keşfettiğim zaman neredeyse yarım gün hiç çıkmadan kullanmıştım. Uygulama seviyenize göre ileriyor. Basit videoları doğru yanıtladıkça, seviyenize uygun olarak cümle uzunlukları ve anlamları artıyor. En güzel tarafı, sadece İngilizce ile sınırlı kalmaması. İstediğiniz dilin videolarını izleyebilirsiniz.
Uygulamanın resmi sitesine gitmek için tıklayınız.
Bana destek olmak için, yandaki “Zil” simgesine basabilirsiniz.
0 Replies to “En İyi Ücretsiz Dil Öğrenme Uygulamaları”