İngilizce öğrenmenin günümüz şartlarında nasıl bir zorunluluk haline geldiğinin sanırım herkes farkında. Zorunluluk diyorum çünkü neredesey hayatımızın her alanında kullanılan bir dil olmuş durumda. Daha önce sizler için evde nasıl İngilizce öğreneceğiniz hakkında ve dil öğrenirken sizlere yardımı bulunabilecek uygulamalar hakkında birkaç yazı yazmıştım. İngilizce kaynak önerileri yazısı ile birlikte, sizlere bazı İngilizce kaynak önerilerinde bulunacağım. Bu kaynakları hem yazılı hem de dijital olarak iki ana gruba hem de zorluk seviyelerine göre de kategorilere ayırdım. İngilizce kaynak önerileri
Daha önce kendi kendinize nasıl online uygulamalar kullanarak İngilizce öğrenebileceğinizi anlattığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi sizlere benim de zamanında çok faydalandığım bazı online ve ücretsiz platformlardan bahsedeceğim.
Neredeyse herkesin en az bir kere bile olsa kitapçılarda ya da internette kaynaklarını gördüğü İngiliz merkezli bir medya şirketi olan BBC’nin anadili İngilizce olmayanlar için hazırlamış olduğu bir online İngilizce öğrenme platformudur. Bu platform aracılığıyla, hem İngiltere’nin kültürüne hem de diline yakın bir bakış atabileceksiniz. İngiliz aksanı kazanmak isteyenler için şiddetle tavsiye edebileceğim bir platformdur. Platformda birçok farklı zorluk seviyesine göre dinleme,okuma ve hatta uygulamalar ile konuşma da yapabileceksiniz.
Hepiniz daha önce Wikipedia’da bir şeyler aramışsınızdır. Aslına bakarsanız Wikipedia’nın Türkçe içerikleri, İngilizce içeriklerine ve kalitelerine göre çok geride olduğunu üzülerek söylemek gerekiyor. Wikipedia’nın İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar için ve biraz bilenler için mükemmel bir internet sitesi bulunmakta. Hem merak ettiğiniz bir şeyi araştırırken hem de seviyenize uygun bir İngilizce ile dil öğrenebileceğiniz mükemmel bir internet sitesi.
Tatoeba aslında cümle ve çeviri topluluğudur. Özellikle “Kelime öğrenemiyorum, hemen unutuyorum, başka yerde görünce tanıdık gelmiyor.” Diyenler için mükemmel bir site olduğunu söyleyebilirim. Site aradığınız kelimeyi (sadece İngilizce değil, bir çok farklı dil vardır.) onlarca farklı cümle içerisinde size sunmakta ve bu sayede görsel olarak ciddi bir ezber yeteneği kazanmış oluyorsunuz.
Matematik ve gometri bilmeyenler için Antremanlarla Matematik kitabı neyse, İngilizce bilmeyenler için de Fono o demektir. Fono, bir çok farklı seviyeye uygun İngilizce kaynak kitapları üretmekte. Bunların ilk basamağındaysa Fono İngilizce İlk Adım-1 kitabı bulunmakta. Uyarmalıyım, bu kitap sizi bir bebek gibi görür ve size dilin en temelini anlatır. Daha önce İngilizce öğrenmişseniz eğer, bir sonraki önerimle başlamanızı öneririm.
Selim Yeniçeri tarafından yazılan ve İngilizce’ye yeni başlayanlar ve biraz bilenler için hazırlanmış bir kaynak kitabı. Bu kitap ile birlikte İngilizce grammer konularını basit ve akıcı dili sayesinde iyice öğrenebilir sağlam bir temel oluşturabilirsiniz. Kitap, sadece grammer ile sınırlı kalmamakta, aynı zamanda sizlere birçok farklı etkinlikle dili de sevdirmekte.
“Hocam biz bu kitapları yaladık yuttuk, sen bize daha ileri seviye kitaplar öner.” Diyenler için önereceğim ilk kitap, Murat Kurt hocanın English Grammer Today kitabı olacaktır. Yukarıda verdiğim kaynaklarla İngilizcede belirli bir yere gelmiş olan kişiler, bu kitapla birlikte oldukları yerden çok daha ileri gidebileceklerdir. Kitap, aslına bakarsanız içinde bulundurduğu bilgileri, eğlenceli etkinlikler ve görsellerle harmanlayarak orta ve ileri düzey İngilizce öğrenenler için dil öğrenmeyi sıkıcı bir olay olmaktan kurtarıyor.
İngilizce kaynak önerileri listesinin son önerisi aslına bakarsanız hiç değişmeyen bir klasik olan English Grammer in Use. Dil öğrenme ve öğretmek için en iyi kaynakları üreten yayınevlerinden birisi olan Cambridge Yayınları’nın en nadide eseri diyebilirim. Kitap yıllardır ileri seviye İngilizce öğrenmek isteyenler için vazgeçilmez bir kaynak oldu. English Grammer in Use aslında tamamen tek bir kitap değildir. Hem ileri seviye hem de kendi seviyenize uygun olarak farklı renkli kapaklarla, farklı yazarlarla sizlere çok geniş bir skala sunmakta. Bu kitabı kullanabilmek için yukarıdaki kaynakları birer birer bitirmenizi ardından da İngilizce öğrenmeye son bir nokta koymak için bu kitap serisini almanızı öneririm.
Kelime ezberi, aslında bir iş ya da zorunluluk haline geitirilirse çok sıkıcı olabilecek bir aktivitedir. İngilizce için binlerce kelime ezberlemenize gerek yoktur. Benim tavsiyem en başta fiileri öğrenmeniz yönünde olacaktır. Bundan sonra içinde İngilizce de kullanılan ilk bin kelimeyi 6 ay gibi bir sürede öğrenebilirsiniz. Unutmayın en sık kullanılan kelimeleri öğrenmeniz gerekiyor. Kimse sıvı sabun, kereviz, lahana gibi şeylerin anlamlarıyla uğraşmaz.
Bu kitap serisi farklı numaralar ve renkli kapaklar ile sizlere farklı seviyelerde kelimeler sunmakta. Bu kitaba geçmek ve kitabı anlayabilmek için İngilizce alt yapınızın yeterli bir seviyede olması gerektiğini unutmayınız.
Ertan Ardanacı tarafından yazılan bu kelime bilgisi kitabında, sizlere kelime ezberlemenin değişik ve eğlenceli yollarını göstermekte. Yukarıdfa bahsettiğim kitap serilerine göre hem Türkçe kullanılması hem de Türk bir yazarın, Türk öğrencilerin ihtiyaçlarını bilerek hazırlaması sizlere çok avantaj sağlayacaktır.
Kuramsal Dil Bilimi Nedir? Kuramsal Dil Bilimi Nedir? dillerin yapısını, işleyişini ve evrimini inceleyen bilim…
Ters Psikoloji Nedir? Ters Psikoloji Nedir? Ters psikoloji, bir kişinin istediği bir davranışı elde etmek…
Felsefede Sezgicilik Nedir? Felsefede Sezgicilik Nedir? Felsefe dünyasında sezgicilik (intüisyonizm), bilgi edinme sürecinde sezginin önemini…
Liberteryenizm Felsefesi Nedir? Liberteryenizm Felsefesi Nedir? Liberteryenizm, bireysel özgürlüğü en yüksek değer olarak gören ve…
Suç ve Ceza Kısa Özet ve Analiz Suç ve Ceza Kısa Özet ve Analiz yazısında…
Nöral İletişim Teorisi: Sinir Sisteminin Dilini Çözümlemek Nöral İletişim Teorisi, sinir sisteminin karmaşık dilini açığa…
Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Daha fazla