Tarih Yazıcılığı Nedir?
Tarih Nedir? Tarih, insanlığın geçmişi kadar geleceği için önemli bir yeri olan doğal bilimler içindeki bir bilim dalıdır. Günümüzde pek önemsenmeyen fakat toplumları var edebilme ve aynı şekilde yanlış kullanılırsa…
Hayatın İçinden Tespitler
Tarih Nedir? Tarih, insanlığın geçmişi kadar geleceği için önemli bir yeri olan doğal bilimler içindeki bir bilim dalıdır. Günümüzde pek önemsenmeyen fakat toplumları var edebilme ve aynı şekilde yanlış kullanılırsa…
“Bir gecede cahil kaldık.” bu cümleyi bir kez bile duyduysan, doğruları öğrenmek için doğru yerdesin. Atatürk ve Harf Devrimi yazısı ile, geçmişin tozlu defterlerine tespitoloji tarzı ile objektif bir göz…
Tarih, İnsan oğlunun geçmişten günümüze kadar geldiği bu süreçte beşerin belleği niteliğini taşımaktadır. Dünya tarihine baktığımızda, insanlar belli bir kümülatif yapılar içinde yaşamıştır ve o bulundukları kümülatif yapı içerisinde geçmişten…
Destanlarda ve Söylencelerde Ağaç Kültü Türk kültüründe ağaç kültü yazı dizisinin son bölümünde konumuz destanlar ve ağaç kültü. Ağaç Kültünün içerisinde geçtiği destanlar oldukça fazladır. Çalışmanın fazla uzun olmaması ve…
Bir önceki yazımızda, sizlere bir sonraki yazımızın konusunun Wilhelm Wundt olacağından bahsetmiştim. Tam adıyla Wilhelm Maximilian Wundt, 16 Ağustos 1832 tarihinde Almanya’nın küçük bir kasabasında dünyaya gelmiştir. Ailenin en küçük…
5 Adımda Kendimi Nasıl Geliştiririm? “Kendini Geliştirmek” modern çağın aslında en kolay şeyidir. İnsanlar genelde “Kendimi Nasıl Geliştiririm?” gibi sorular sorarken, en kısa ve en kolay yolu aramaktadırlar. Kendimizi neden…
1- Dünyada Ağaç Kültü Eski çağlardan beri Ağaç Kültü yaygın bir biçimde görülmektedir. İlk izlerine M.Ö. 3000 ve sonrasında Mezopotamya topraklarında rastlanmaktadır. Sümer, Babil, Hurri, Hitit, Asur, Frig, Mitanni ve…
Psikoloji 101 yazı serisi ile, sizlerle birlikte psikoloji nedir, hangi alanlarda kullanılır, psikolojik rahatsızlıklar nelerdir gibi bazı konuları işleyeceğiz. Psikoloji 101 yazı serisinin ilk bölümünde, psikolojinin etimolojik kökenine ve genel…
Daha önceki Almanya’da Yaşam serisinin ilk kısmında günlük hayattan, ikinci kısmında ise yemek kültüründen bahsetmiştik. Şimdi sizinle Almanya’da Yaşam serisinin üçüncü kısmında, sokaklarda bir yürüyüşe çıkmaya ne dersiniz? Öncelikle bu…
Viktorya Dönemi ve Kadın Günümüz dünyasında kadın olmanın, özellikle de Türkiye’de bir kadın olmanın ne anlama geldiğini ve ne gibi zorluklara neden olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Çoğu zaman sırf kadın olduğumuz…